2 Şubat 2011 Çarşamba

BJK 5-0 GAZİANTEP BELEDİYE MAÇ SONRASI


Beşiktaş'ın ilk 11'i maç öncesi yazısında tahmin ettiğim oyun yapısı ile sahadaydı. Schuster sadece Bobo-Almedia,Simao-Q7 değişiklikleri ile başladı. Önde Fernandes arkalarında Necip Ernst orta sahası ile başlayan Beşiktaş,maçın gidişatına göre orta sahada adeta voleyboldaki  gibi dönerek oynadı.Kah Necip kah Ernst atağı başlattı. Bu da kırılgan Antep'in orta sahasında varyasyonlar için büyük boşlukların oluşmasına yol açtı.Bobo'nun golüyle  öne geçen Beşiktaş skoru yakaladıktan sonra rahatladı.Defanstaki oyunculardan Sivok ilk müdahelerde başarılı,Toraman ise malesef takımın en kötüsüydü.Topu kafayla uzaklaştıramayan bir defans değildi kendisi ama yabancı kontenjanından takımın Türk prensi gibi hissediyor kendini.Bu maç için sevinilecek nokta, öngörülen sistemin Guti'siz de işleyebilme ihtimalinin doğru olması en azından kolay bir rakip karşısında.Daha zor bir rakibe karşı da kesinlikle denenmeli bu kadro.

Oyuncuları tek tek inceleyelim:

Hakan Arıkan: Saçları güzel olmuş. Tereddütte kaldığı bir pozisyon vardı sağolsun Hilbert ters kademede kornere gönderdi.Bu kolay maç onun için moral oldu.

Ekrem: İBB maçından sonra önünde daha defansif bir oyuncu Hilbert ile daha iyi oynadı. 2. golde Hilbert in orta yerine paralel pasında sıfıra inerken hızını kullanıp doğru noktaya pas atması sevindirdi.

Toraman: Yukarıda belirttiğim gibi konsantrasyonu eksik,ayakları yere basması lazım,ceylan gibi sekiyor,gerim gerim geriliyorum topa girerken.

İsmail: Gerçekten çok iyi oynadı.Ofansif yönünü artık sahaya istediği gibi koyacağını düşünüyorum.İbo'nun ofansif yönü sınırlı olduğundan artık solbek tercihi sağlıklıysa her zaman İsmail olmalı.

Ernst : Bir klasik olarak panzerimiz yine görevini layıkıyla yaptı.Gerektiğinde defanstan top aldı,gerektiğinde defansın göbeğine geçti. Aurelio'nun yerine Avrupa ve kupada hep tercih edilecektir,edilmelidir.Ah şu yabancı kontenjanı.

Necip: İstekli genç kardeşimiz Necip ilk hamlelerdeki faul sorununu derhal çözmeli. Takımın mantelitesinde pres yaparken faul yapmamak olduğundan,3 kişinin sıkıştırdığı bir oyuncuya faul yaptığında top rakipte, yapılan pres sonuçsuz kalıyor.Oynadıkça daha iyi olacak ama daha iyi maçlarını da izledim.

Fernandes: MAÇIN ADAMI. Defansif yönü mükemmel olmasa yaş fizik itibari ile Guti'den iyi. Topu da çok iyi saklıyor. Bu maç ofansif yönüyle ön plana çıktı.2. golde doğru yerde olması,3.gol de Hilbert ile verkaçı gözlerimin pasını sildi açıkçası.Diğer maçlarda göstermeye çalıştığı uzaktan şutları ve serbest vuruşları ile tam bir box to box orta saha oyuncusu olarak gözüküyor.Everton'da bu kadar sevilmesinin nedenlerini ayan beyan gözlerimizin önüne seriyor.Bonservisi alınsın ve Beşiktaş'ın Lampard'ı olsun.

Hilbert: İş ahlakına bayıldığım bir oyuncu 40. dakikada ters kademede de görebilirsiniz,75 ten sonra forma numarasının hakkını veren 9 numarada da .Fernandes olmasaydı maçın adamıydı.Tebrikler.

Q7: Bir penaltı,bir frikik.Yeterli bence.Ama Bobo ile sürekli bir karşılıklı sitem içersindeydiler.Hırsı kendinedir umarım.

Bobo: İlk yarım saat çok verimliydi.Attığı gol,vermediği pas bunlar onun takımda varolma savaşı vermeye karar verdiğinin yanıtı.Kiev maçına kadar biraz daha fazla oynamalı kondisyonu yetersizdi.Ama sağlam Bobo
bu sistemde Almeida' ya  rakiptir.

Not : Yılmaz Vural'la çok eğlendim.Yorumculuğa devam etsin.Q7'nin frikiği sonrasında "Lafımı kestin bizi gecikmeli Rıdvan yaptın" demesi komikti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder