17 Şubat 2011 Perşembe

3'Ü GÖRDÜM, 4'Ü DE GÖRDÜM,YERİNDE GÖRELİM Mİ? BJK 1-4 DINAMO KIEV


Beşiktaş için UEFA'da yolun sonu erken geldi. Dinamo Kiev yola devam ediyor. Ne kadar devam edebilirler bunu bilemeyiz çünkü bugün rakibin yetenekli bir takım olup olmadığını anlayamadık.Ama futbolu bizden daha çok bildiğini 4 duran toptan gelen golle kanıtladılar. Rıdvan'ın reklamda dediği gibi "Duran toptan 4 gol yiyeni yerinde gördü taraftar"  5. Lugano'ya kısmet olacak sanırım.

Türk takımlarında Avrupa maceralarının klasiğidir rakibin ilk kornerinden gol yemek. "Duran toplara olan zaafımız" sığınağı böyle doğdu. Galatasaray'ın Göteborg'a 1-0 yenildiği maç ilk aklıma gelenlerden. Beşiktaş  bunu bu sene  alışkanlık haline getirdi. Zaman,mekan takım ayrımı gözetmiyor.


Maçta artı olarak söylenebilecek pek şey yok. Quaresma en etkili günündeydi, yırtındı resmen ödülünü de haketti formalite maçta oynamayacak olarak. Attığımız golde hazırlanış açısından güzeldi. Bobo'nun sola deplase oluşu, Nobre'nin indirişi güzel bitirici bir Quaresma golü. Simao'nun oynadığı maçlarda atak çeşitliliği artacaktır. Umarım bu organizasyon kıpırtıları devam eder. Schuster'in takıma kattığı tek şey bu olacak bu gidişle.

Maçtaki skordan bağımsız olarak samimiyetle söylüyorum ki Beşiktaş'ın herhangi bir kulvarda başarıyı yakalaması gerçekten artık imkansıza yakın benim gözümde. Çünkü bariz bir şekilde bu takım defansif hiçbirşey çalışmıyor. Korner çalışmalarında Q7 topu kaleye atmaya çalışıyordur, Hakan da içeri alırsa gülüp eğleniyorlardır.

Hakan'ın haklı kuduruşunun 3 saniye öncesi

Defans demişken, sorum önce İsmail'e sonra Schuster'e. Bir takımın defans oyuncusu kornerlerde öndirek almayı nasıl bilmez? Futbol oynayanlar bilirler, defans oyuncusundan,öndireği aldığında, oyuncunun topun yönüne göre refleks ile hareket etmesini önlemek için kale direğini eliyle tutması istenir. İbrahim Üzülmez'e atıp tutuyoruz, yeteneksiz ama istekli diyerek. 11 senedir böyle bir sıkıntı yaşadığımızı hatırlamıyorum. İsmail'in 2.golde direkle arasında 80cm var, rakip oyuncu olsa kaleciyi engellemekten endirekt serbest vuruş olur. Hadi her duran toptan gol yiyoruz. Peki neden kornerden bir heyecan bile yaratamıyoruz? Bu da başlı başına bir sorun değil mi?

Beşiktaş iyi niyetli,çalışkan oyunculardan kurulu bir takım olabilir. Schuster'in kendi futbol mantığını empoze etmesini de anlayabiliyorum ama bu kibir niye? Kornerlerde defans oyuncularının adam paylaşımı halı sahadan hallice kalıyor. Kornerlerde Schevchenko'yu tutacak adam Hilbert mi olmalı ? Beşiktaş'ın defans oyuncuları çok şanslı hissediyorlardır kendilerini. İdmanlarda geriye en hızlı koşanı formayı kapıyor sanırım.



Açıkçası bugün izlediğim Beşiktaş'ın aldığı her galibiyet, Schuster'in defansın verdiği alarmı gözardı etme vahamiyeti devam ettiği sürece, oynadığı oyunla değil rakibin basiretine bağlı olacak. Üzülerek söylüyorum ama Yıldırım Demirören'in her fırsatta dile getirdiği "Dünya Takımı  Beşiktaş", Avrupa'nın kalburüstü liglerinde ilk 10 a giremez. Blackpool oluruz ancak kendi oyununu oynamaya çalışan futbol romantiklerinin sevgilisi bir takım olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder